Integraal werken

Integraal werken

Doe het áltijd samen.

Integraal werken

Als je werkt met laagdrempelige interdisciplinaire buurtteams is het voor inwoners snel duidelijk waar ze met niet-medische hulpvragen naar toe kunnen.

Mensen hoeven niet langer te zoeken in het doolhof van instanties, loketten en initiatieven. De sociaal werkers in het buurtteam beschikken over de basiskennis van allerlei levensthema’s zoals relaties, (vrijwilligers)werk, financieel rondkomen, zelfstandig wonen, veiligheid en gezonde leefstijl. Hiermee ondersteunen ze inwoners vanuit diverse invalshoeken met een samenhangende aanpak.

Medewerker van Wijkbedrijf Goes in gesprek met een client.

Voor inwoners is het erg prettig dat onze professionals goed de weg weten. Er is zoveel beschikbaar maar het is niet altijd makkelijk om de juiste ondersteuning te vinden en te accepteren. Onze professionals zijn praktische doorpakkers. Zij denken niet in hokjes en laten zich niet afschrikken door systeemmuren. De best passende oplossing voor de inwoner staat altijd centraal. Ze nemen de tijd om de kracht van bewoners en ketenpartners te ontdekken. Voordat zij zelf met nieuwe initiatieven komen, onderzoeken zij eerst of er niet al een soortgelijk initiatief beschikbaar is. Zij bekijken ook of het niet effectiever is om dit initiatief door inwoners of ketenpartners te laten ontwikkelen. Zo verminderen we verspilling, maken we optimaal gebruik van wat er is en zorgen we voor duurzame initiatieven.

Lees meer

Meer lezen over Integraal werken en hoe wij dit toepassen in de praktijk? Bekijk dan een van onderstaande artikelen. In onze e-bieb vind je info over onze andere sleutelfactoren

Home%20Het%20goede%20gesprek.jpg
Ervaringsrapport

Ervaringsrapport Het Goede Gesprek

Met veel trots publiceren we het ervaringsrapport “Het Goede Gesprek”. Dit innovatieve project van wmo radar, onderdeel van Incluzio, is het bewijs dat samenwerking tussen sociaal werk en geestelijke verzorging loont. Sommige onderwerpen, zoals vragen over het verlies van dierbaren of de beperking van zelfstandigheid, zijn lastig aan te...

07/09/2022
Integraal werken
jongen%20thuis.JPG
Artikel

Betere jeugdzorg door krachten te bundelen

Meer gezinnen beter ondersteund dankzij samenwerking Incluzio Hollands Kroon en GGZ Noord-Holland-Noord 

10/05/2022
Integraal werken
yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash.jpg
Artikel

FIP Zorgcontact maakt van personenalarmering innovatieve e-healthoplossing

Steeds meer psychiatrische cliënten wonen thuis, vaak onder begeleiding van een hulpverlener die een oogje in...

18/03/2022
Digitale oplossingen
Still%20minidocumentaire%20Incluzio.jpg
Nieuws

Mini-documentaire Incluzio in première

De logica van onderop - Anders organiseren van welzijn en zorg

21/02/2022
Integraal werken
Instagram%20-%20beeld5.jpg
Artikel

Aandacht voor verbinding in de wijk

Josje is werkzaam als netwerkcoach bij SVEN. Als gezicht van de wijk Boswinkel kunnen bewoners bij...

03/02/2022
Buurtkracht