Directieteam

Directieteam

Roxana Asmus

Roxana Asmus, algemeen directeur

"Ik ben Roxana Asmus, 40 jaar en woonachtig in Rotterdam. Elke dag mag ik me, samen met al mijn collega’s, inzetten om het leven van anderen een beetje beter te maken. Ik ben enorm trots op Incluzio, op onze medewerkers en op alle inwoners die elke dag werken aan het vergroten van hun veerkracht en het inzetten van hun talenten. Wat een geweldige baan! Sinds 2022 vervul ik de rol van algemeen directeur bij Incluzio. Daarvoor was ik zeven jaar lang operationeel directeur. Zorg en Welzijn hebben mij altijd al getrokken. Zo was ik voor mijn baan bij Incluzio betrokken bij het opzetten van de Steunpunten Huiselijk Geweld in de regio Rotterdam en werkte ik bij de gemeente Rotterdam als adviseur Jeugdbeleid onder toen nog wethouder Hugo de Jonge.

Incluzio is jaarlijks van betekenis voor vele duizenden inwoners verspreid over heel Nederland. We zijn een zorgvernieuwer, constant bezig met het vraagstuk hoe het anders en beter kan. Onze resultaten liegen er niet om. Het kan efficiënter, beter en sneller in het sociaal domein. Het moet ook anders, want het huidige zorgstelsel in Nederland (in de breedste zin van het woord) is onhoudbaar. Incluzio maakt impact in heel veel gemeenten. Die impact maken we door dicht bij inwoners, buurten en de maatschappij te staan. Elke dag komen we dichter bij het realiseren van onze droom: een samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en van betekenis is. Ik geloof erin dat die droom werkelijkheid kan worden, daar zet ik me elke dag voor in."

Bekijk het profiel van Roxana op LinkedIn.

Pascal Riemens, directeur monitoring & support

"De keuze voor Incluzio was een bewuste. Ik zocht een baan met maatschappelijke relevantie in een organisatie die bij mij past in visie, rol en samenwerking. Waar Incluzio voor staat spreekt mij erg aan; werken aan een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Daarnaast pas ik, volgens mij, ook goed in het team, zowel als persoon als met alles wat er in mijn rol van mij gevraagd wordt. We vullen elkaar aan, er is een goede werksfeer en we willen hetzelfde bereiken. Dat geeft energie! Voordat ik bij Incluzio kwam, werkte ik een jaar bij COA en daarvoor 22 jaar bij KLM. Bij KLM begon ik als trainee Finance & Control. Daarnaast had ik naast een financiële achtergrond, een carrière in commercie en operatie. Ik was onder andere commercieel directeur in Canada, was verantwoordelijk voor cabinepersoneel, maar stuurde ook een business support en business development afdeling aan.

Mijn hobby is sporten. In het verleden deed ik aan verschillende watersporten en ik neem met mijn dochter dit voorjaar zeilles. Daarnaast ga ik graag hardlopen en kickboksen, maar de rode draad van jongs af aan is voetbal. Dat doe ik nu niet meer actief, maar ik ben bestuurslid bij voetbalvereniging Odin’59, geef soms training en kijk graag bij mijn twee zoons langs de lijn."

 

Bekijk het profiel van Pascal op LinkedIn.

Pascal Riemens
Marjan Koopman zit in haar huis op de bank

Marjan Koopman, operationeel directeur

"Mijn carrière speelde zich tot mijn stap naar Incluzio af in het Amsterdamse. Ik begon in de uitvoering en na afronding van mijn master in grootstedenbeleid en hoger management, stapte ik over naar beleid en management. Mijn werkzaamheden focussen zich op meervoudige complexe problematiek bij jongeren en dan op het gebied van jeugd, veiligheid en meervoudige complexe huishoudens. Zo was ik de inhoudelijk directeur van de Amsterdamse jeugdgevangenis, zette ik School2Care op en was ik directeur van de wijkteams Multi probleem Huishoudens in Amsterdam. Ik koos voor Incluzio omdat domein overstijgend werken, normaliseren en denken vanuit gezondheid in het DNA zitten. We maken met onze werkwijze de beweging naar voren. Elke dag zien we hier mooie voorbeelden van. De werkwijze van Incluzio kenmerkt zich door een wijkgerichte insteek. Dat betekent niet dat alle oplossingen in de wijk liggen, maar wel dat we het palet aan mogelijkheden in de wijk gebruiken om onze opdrachten vorm te geven. Samen met alle stakeholders en de gemeente maken we de zorg en ondersteuning toekomstbestendig. Dat ik iedere dag met deze transformatie bezig ben, is eervol en energie-gevend.

Ondanks dat ik veel energie krijg van mijn werk, hou ik ook veel van mijn vrije tijd. En wat ik dan het liefste doe is reizen, buiten sporten, mooie gesprekken voeren met vrienden, nieuwe mensen ontmoeten en lezen."

 

Bekijk het profiel van Marjan op LinkedIn.

Wilke Smeenk, directeur organisatieontwikkeling

"Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest voor een facilitair bedrijf maakte ik bewust de overstap naar een grote VVT-organisatie in Rotterdam. Hier vond ik mijn passie voor de zorg en het welzijn van kwetsbare ouderen. Daarna zette ik mijn carrière voort bij Facilicom waar ik in 2004 startte bij het bedrijfsonderdeel Facilicom Solutions. Ik heb diverse mooie functies mogen bekleden welke altijd in het teken stonden van nieuwe start ups en het creëren van bewegingen van a naar b. Daar ligt ook mijn grote passie; nadenken over complexe bedrijfskundige vraagstukken en het begeleiden van veranderingen. In 2014 vroeg de toenmalige algemeen directeur van Incluzio mij om de overstap te maken naar een hele nieuwe divisie in de zorg en welzijn. Het pad en de richting van Incluzio waren destijds nog niet geheel duidelijk, maar ik was vanaf dag één geïnspireerd door de visie en ambitie waarbij we echt verschil willen maken voor de inwoners van Nederland in hun eigen buurt, op een laagdrempelige manier met veel ruimte voor onze professionals.

Ik maakte de reis en ontwikkeling van ons bedrijf van dichtbij mee. De impact die we elke dag maken, drijft mij nog steeds met veel enthousiasme en laat zien dat je met energie, daadkracht en vertrouwen veel kan bereiken. Dat geldt niet alleen voor de organisatie, maar ook voor alle verbindingen met partners. Daar ligt ook de kracht van transformatie: integrale oplossingen, het klein maken en samendoen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Fietsen, mountainbiken en hardlopen doe ik graag; heerlijk de buitenlucht in. Dat zorgt naast het werken voor een goede energiebalans. Verder ben ik ook een voetballiefhebber, niet om het zelf te doen maar als toeschouwer en ga ik graag elke twee weken naar Kuip."

Bekijk het profiel van Wilke op LinkedIn.

Wilke staat voor de brug van Nijmegen