Onze organisatie

Onze organisatie

Actief door heel Nederland.

Sociaal domein

Onze lokale organisaties

We zijn actief door heel Nederland. In opdracht van gemeenten werken we samen met inwoners en gemeenten aan een toekomstig stelsel voor zorg en welzijn. We sluiten aan bij wat buurten te bieden hebben en kijken wat we kunnen toevoegen. ‘Buurtkracht inzetten’ noemen we dat. Samen met inwoners, sport- en cultuurverenigingen en sociaal ondernemers ontwikkelen we een sterke sociale basis. Weten wat we in de gemeenten waarvoor we werken doen? Lees dan verder!

Bekijk onze lokale initiatieven

Hulp bij Huishouden

Vitaal blijven. Zelfstandig blijven. Regie houden. Dat zijn de belangrijkste wensen voor veel mensen. Wanneer ouderen of kwetsbaren langer prettig thuis wonen is dat een belangrijke bouwsteen voor een toekomstbestendige zorg. Huishoudelijke ondersteuning speelt hierin een sleutelrol. Onze organisaties voor ondersteuning bij het huishouden, Axxicom Thuishulp en Cordaan Thuisdiensten, werken iedere dag aan een  schoon en leefbaar huis, waarin mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. We organiseren het zo dat inwoners nog zoveel mogelijk zelf doen in hun huishouden, met ondersteuning van onze thuishulp waar dat nodig is. Actief, met een netwerk in de buurt maar zoveel mogelijk zelf aan het roer. Onze thuishulpen spelen daarin een actieve rol. Zij signaleren hoe het gaat met hun klanten  en activeren ze door hen te verbinden aan mensen en organisaties in de buurt.

Thuishulp Sfia helpt client Bea in het huishouden
Man draagt personenalarmering in huis

Zorg op Afstand

Door het ontwikkelen en aanbieden van toepassingen waarin zorg en slimme digitale hulpmiddelen samenkomen, werken we aan oplossingen voor nu én in de toekomst. Met De ZorgCentrale ontzorgen we ggz-instellingen, ziekenhuizen, ouderenzorgorganisaties, huisartsen, wijkteams, tandartsen en verloskundigen met zorg op afstand. Dit doen we bijvoorbeeld door het maken van afspraken op afstand, cameratoezicht, beeldzorg en medicatiecontroles. In het verlengde daarvan ligt VirtueleThuiszorg. Daarbij zetten we monitoring en preventieve digitale oplossingen in om de thuiszorg te ondersteunen. Met ATA Personenalarmering leveren we rechtstreeks diensten aan inwoners. Hiermee zorgen we dat zij zo lang mogelijk veilig in de eigen omgeving kunnen blijven wonen. Iemand kan vallen of onwel worden. Door één druk op de alarmknop is hulp altijd dichtbij. Want ook de opvolging regelen wij.

NATASJA VAN DIJK, REGIOCOÖRDINATOR BIJ CORDAAN THUISDIENSTEN

Door onze wijkgerichte aanpak lukt het ons om, als de grootste aanbieder van Amsterdam, klanten het gevoel te geven dat we die club om de hoek zijn. Dat vind ik bijzonder.

TOEZICHT

Incluzio vindt maximale transparantie en continue ontwikkeling/verbetering van haar organisatie en de door haar te realiseren maatschappelijke impact belangrijk. Onafhankelijk intern toezicht levert hier een belangrijke bijdrage aan en is voor het sociaal domein en hulp bij huishouden ondergebracht bij een centrale Raad van Commissarissen. Deze bestaat uit Dominic Schrijer (voorzitter), Yassmine El Ksaihi en Arjen Verweij.  

Bedrijfsvoering, medezeggenschap, bestuur en toezicht

 

Management

Ontmoet ons directieteam

Roxana Asmus
Roxana Asmus

Algemeen directeur

Marjan Koopman
Marjan Koopman

Operationeel directeur

Lies Rijniers
Lies Rijniers

Financieel directeur

Wendy Aendekerk
Wendy Aendekerk

 HR-directeur 

Een overzicht van onze organisaties

In de afbeelding zie je dat onze organisaties in drie domeinen actief zijn: sociaal domein, thuishulp en zorg op afstand.

Overzicht bedrijven

Onze moedermaatschappij

Onderdeel van familiebedrijf Facilicom Group

Het is moedermaatschappij Facilicom Group die Incluzio heeft geïnspireerd niet alleen menselijk naar zorg en welzijn te kijken, maar met een bedrijfsmatige blik. De blik die noodzakelijk is om op een doelgerichte manier te werk te gaan. Diezelfde Facilicom Group die bekend is als het Nederlandse familiebedrijf achter bekende labels in facilitaire dienstverlening, zoals Gom, Trigion en Breijer. Een groep met 26.000 medewerkers die dagelijks het verschil voor anderen maken. Over de gehele breedte echt een mensenbedrijf dus, vooral goed in kwaliteit leveren in arbeidsintensieve dienstverlening. De missie van Facilicom Group is: ‘Samen werken aan betere leefomgeving voor iedereen!´ Die missie voelen we ook bij Incluzio!

Meer informatie over Facilicom Group

In de media

Incluzio maakt impact. En krijgt daarom regelmatig aandacht in de media. Onlangs verschenen onderstaande publicaties. Uiteraard zijn ook eerder verschenen publicaties te bekijken.

Jonge mensen in gesprek rondom laptop
In de media

Indicatievrij werken door buurtteams in Nijmegen

In het Verbetertraject Toegang werken gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners samen aan een merkbaar verbeterde toegang tot ondersteuning in het sociaal domein. Als onderdeel van dit verbetertraject gaan MIND en Movisie samen op zoek naar goede initiatieven, die zich bewegen op de scheidslijn tussen het sociaal domein en...

04/01/2023
Buurtkracht
Foto van jonge dame met fiets
In de media

Artikel op Sleutelstad: Al tweehonderd fietsen voor Oekraïense vluchtelingen in Leiden

Een groep Leidse vrijwilligers is al sinds half maart bezig met het inzamelen en opknappen van...

30/11/2022
buurtinitiatief advertentie
In de media

Artikel op Unity: Nieuwe vrijwilligers voor activiteiten op DagActief in Leiderdorp

Incluzio Leiderdorp zoekt vrijwilligers voor het mogelijk maken van activiteiten zoals 'DagActief'. DagActief is een ontmoetingsplek...

23/11/2022
Amaryllis-NoordZ-2_Daniel-Pit-en-Gerben-Spaan
In de media

Artikel over Amaryllis in NoordZ: 'We hebben de afdeling formulieren en moeilijk doen overboord gezet'

Amaryllis koos anderhalf jaar geleden voor een nieuwe aanpak van zorg en welzijn. Daarmee won het...

16/09/2022
Illustratie van een bewoner die met gedachtewolkjes allerlei vragen stelt.
In de media

RhedenNieuws.nl: Politie, Handhaving, Vivare en Incluzio slaan de handen ineen met inloopspreekuur

VELP – Politie, Handhaving, Vivare en Incluzio slaan de handen ineen! Wij werken als netwerkpartners binnen de...

01/09/2022