Digitale oplossingen benutten

Digitale oplossingen benutten

Benut technologie waar het kan.

Online ondersteuning combineren met fysieke ondersteuning heeft als voordeel dat het mensen prikkelt om zelf aan de slag te gaan.

Het vergroot hun zelfstandigheid omdat de aanpak tijd- en plaats-onafhankelijk is. Dit werkt drempelverlagend: de stap om ondersteuning te vragen wordt kleiner.

Door een deel van onze ondersteuning online aan te bieden, vergroten we bovendien onze productiviteit. Zo kunnen we voor hetzelfde budget en met hetzelfde aantal medewerkers meer inwoners ondersteunen. Essentieel, gezien de toenemende arbeidskrapte, toenemende zorgvraag en schaarste aan geld.

Digitale oplossingen

In het sociaal domein kunnen we e-health nog veel meer inzetten.

Daarom hebben we een ambitieus e-healthprogramma waarmee we inwoners met een sociale hulpvraag in de toekomst nog beter kunnen ondersteunen. In dit programma komen kennis, vragen en oplossingen samen vanuit zowel onze sociaal werkers als onze collega’s van De ZorgCentrale en de samenleving. Eén van de opbrengsten is ons digitaal platform. Inwoners kunnen op dit platform terecht voor online begeleiding, (zelfhulp)trainingen, webinars, oefeningen, dagboekfunctionaliteiten en contact met mensen met overeenkomstige ervaringen. Onze professionals bieden waar nodig aanvullende ondersteuning. Andere toepassingen die wij al inzetten variëren van digitale huiskamers, robotstofzuigers, spraakgestuurde digitale assistenten tot sociale monitoring en een digitaal jongerencentrum.

Man draagt personenalarmering in huis

Comfortwoningen in Rotterdam

In onze Comfortwoningen in Rotterdam laten we een aantal oplossingen zien op het gebied van e-welzijn, e-hygiëne, e-gemak en e-veiligheid. Dit laatste type oplossingen kunnen we specifiek inzetten om mensen langer prettig en veilig thuis te laten  wonen. In de onderstaande video krijg je een uitgebreide uitleg over deze comformtwoningen.

er wordt een filmpje getoond over de Comfortwoning

Lees meer

Benieuwd naar verhalen, artikelen en ervaring over het inzetten van digitale oplossingen? Bekijk onderstaande artikelen. In onze e-bieb vind je info over onze andere sleutelfactoren.

Symposium
Nieuws

Symposium e-health en blended care

Op 2 maart organiseren we een online symposium over e-health en blended care. In het sociaal domein liggen er kansen om slimme digitale oplossingen in te zetten, in de vorm van e-health en blended care. Maar wat is e-health en blended care in het sociaal domein precies? 

16/02/2023
Digitale oplossingen
Detox%20Thuis.JPG
Artikel

Detox Thuis: ontwennen met zorg op afstand

Onlangs presenteerde VitaValley de positieve business case voor Detox Thuis: thuis kunnen ontwennen van je alcoholverslaving...

28/03/2022
Digitale oplossingen
yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash.jpg
Artikel

FIP Zorgcontact maakt van personenalarmering innovatieve e-healthoplossing

Steeds meer psychiatrische cliënten wonen thuis, vaak onder begeleiding van een hulpverlener die een oogje in...

18/03/2022
Digitale oplossingen
stofzuigerrobot%20met%20hond.jpg
Artikel

Is de robotstofzuiger de toekomst?

De gemeente Den Haag werkt samen met de gemeente Amsterdam, Tzorg, Cordaan Thuisdiensten en Axxicom Thuishulp...

11/03/2022
Digitale oplossingen
Foto%20prijswinnaars%20Online%20Toernooi%20-%20kopie%20(1).jpg
Artikel

Lekker online een potje voetballen

Lekker online een potje voetballen

15/02/2022
Positieve gezondheid