Detox Thuis: ontwennen met zorg op afstand

28/03/2022
Digitale oplossingen
Delen via \a\a

Onlangs presenteerde VitaValley de positieve business case voor Detox Thuis: thuis kunnen ontwennen van je alcoholverslaving met behulp van zorg-op-afstand. In samenwerking met Parnassia heeft Incluzio haar kennis van zorg-op-afstand vanuit het VVT-domein ingebracht in het GGZ-domein. Verschillende e-health toepassingen - zoals beeldbellen, een medicijndispenser, een app om vitale waarden en welzijn te monitoren en personenalarmering, die al veelvuldig hun waarde hebben bewezen bij cliënten uit de VVT - worden gecombineerd ingezet bij Detox Thuis.

Jet Karreman, innovatiemanager bij Incluzio, stond samen met Esther Lageweg, projectmanager bij de Parnassia Groep aan de wieg van deze vorm van dienstverlening. Dankzij de kennis van Jet Karreman over de mogelijkheden van de verschillende e-health toepassingen en de kennis van Esther Lageweg over het proces van Detox Thuis, ontstond al snel inzicht in de mogelijkheden die integrale inzet biedt om Detox Thuis optimaal op afstand te kunnen ondersteunen.

Hoewel het project in de implementatie de nodig hobbels kent en ook een toekomstbestendige financiering nog niet rond is, toont dit project als ook de maatschappelijke business case twee dingen duidelijk aan. Zoals Bas Keijzer van DSW in het artikel ook vertelde: ‘Doordat er vanuit deze verschillende perspectieven ook een waardering is vastgesteld, wordt er over schotten heen gekeken. Op deze manier wordt duidelijk dat de zorg niet alleen een kostenpost is, maar dat de zorg ook veel toegevoegde waarde heeft’.

Detox%20Thuis.JPG

Gerelateerde berichten

Symposium
Nieuws

Symposium e-health en blended care

Op 2 maart organiseren we een online symposium over e-health en blended care. In het sociaal...

16/02/2023
Digitale oplossingen
yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash.jpg
Artikel

FIP Zorgcontact maakt van personenalarmering innovatieve e-healthoplossing

Steeds meer psychiatrische cliënten wonen thuis, vaak onder begeleiding van een hulpverlener die een oogje in...

18/03/2022
Digitale oplossingen
stofzuigerrobot%20met%20hond.jpg
Artikel

Is de robotstofzuiger de toekomst?

De gemeente Den Haag werkt samen met de gemeente Amsterdam, Tzorg, Cordaan Thuisdiensten en Axxicom Thuishulp...

11/03/2022
Digitale oplossingen