Incluzio Leiderdorp

Niels timmert aan de weg met de Compaan

18/02/2021
Digitale oplossingen
Delen via \a\a
Projectmanager Niels is samen met een enthousiast team van collega's binnen Incluzio Leiderdorp gestart met het uitrollen van de Compaan.
de%20compaan.png

De Compaan is een versimpelde tablet, speciaal ontwikkeld voor mensen met beperkte digitale vaardigheid, om op een laagdrempelige manier in contact te komen met digitale middelen. Op de Compaan kunnen gebruikers het nieuws volgen, spelletjes spelen, beeldbellen en meedoen met de wekelijkse live bingo.

Daarnaast wordt ook de familie van de gebruiker gekoppeld aan de Compaan middels de familieomgeving, van waaruit zij onder andere kunnen beeldbellen met hun dierbaren, foto’s en video’s kunnen delen en de agenda kunnen beheren. Verder hebben wij als Incluzio de mogelijkheid om op afstand via onze partneromgeving te beeldbellen met klanten, maar kunnen wij ook online dagbestedingen organiseren in groepjes. Vooral in coronatijd biedt dat een mooie uitkomst.

Met de Compaan willen we zorgen dat kwetsbare inwoners zelfstandig in staat zijn het contact met hun netwerk te onderhouden. Daarnaast bieden we onze professionals nieuwe manieren om flexibeler met hun tijd en begeleiding om te gaan door fysiek bezoek af te wisselen met digitaal bezoek.

Inmiddels zijn we van start gegaan met het werven van potentiële gebruikers binnen onze klantenkring. De eerste paar Compaan tablets zijn bij klanten thuis geplaatst; een mooie mijlpaal voor het team!

Gerelateerde berichten

Symposium
Nieuws

Symposium e-health en blended care

Op 2 maart organiseren we een online symposium over e-health en blended care. In het sociaal...

16/02/2023
Digitale oplossingen
Detox%20Thuis.JPG
Artikel

Detox Thuis: ontwennen met zorg op afstand

Onlangs presenteerde VitaValley de positieve business case voor Detox Thuis: thuis kunnen ontwennen van je alcoholverslaving...

28/03/2022
Digitale oplossingen
yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash.jpg
Artikel

FIP Zorgcontact maakt van personenalarmering innovatieve e-healthoplossing

Steeds meer psychiatrische cliënten wonen thuis, vaak onder begeleiding van een hulpverlener die een oogje in...

18/03/2022
Digitale oplossingen