De ZorgCentrale

Incluzio actief tijdens Nationale e-healthweek

30/01/2020
Digitale oplossingen
Delen via \a\a
e-health.jpg

 

Van 27 januari tot en met 1 februari is het nationale e-healthweek. Gedurende deze week worden er door heel Nederland verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd om mensen te informeren over en kennis te laten maken met de mogelijkheden van e-health.

Bij Incluzio zijn we al geruime tijd actief bezig met inzet en ontwikkeling van e-health-oplossingen, als onderdeel van ons steven zorg en welzijn in Nederland beter te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan onze inzet van zorgrobot Tessa, om ouderen te helpen bij hun dagstructuur. Vandaar dat Incluzio actief deelneemt aan de e-healthweek en de verschillende bedrijfsonderdelen mooie activiteiten organiseren.

Zo doet De ZorgCentrale woensdag 29 januari tijdens ‘Rotterdam eHealth Dag’ mee aan een eHealthsafari. Deze ontdekkingstocht voert deelnemers onder andere langs het IJssellandziekenhuis, het Maasstadziekenhuis, Havenue én dus de Zorgcentrale in Schiedam.

De Buurtteams in Utrecht organiseren vrijdag 31 januari samen met De Derde Helft een gezondheidsmarkt voor ouderen met als onderwerp: ‘Hoe word ik op een positieve manier 100 jaar?’ Naast workshops over mindfulness, informatie over gezonde voeding, een conditietest en een behendigheidsrace met een scootmobiel, kan men deze dag ook kennis maken met de nieuwste technologische toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan een e-health-tool die helpt om beter te kunnen slapen.

WMO Radar en Gemeente Rotterdam hebben sinds begin 2019 een intensieve samenwerking met betrekking tot dit thema. Tijdens de e-healthweek hanteert de comfortwoning in Overschie ruimere openingstijden, zodat nóg meer bezoekers kunnen kennismaken met technologische oplossingen aan huis, waardoor langer zelfstandig thuis wonen mogelijk wordt gemaakt.

Niet voor niks zegt Incluzio "er kan zoveel meer", en dat geldt ook voor e-heath en zorg op afstand.

Gerelateerde berichten

Detox%20Thuis.JPG
Artikel

Detox Thuis: ontwennen met zorg op afstand

Onlangs presenteerde VitaValley de positieve business case voor Detox Thuis: thuis kunnen ontwennen van je alcoholverslaving...

28/03/2022
Digitale oplossingen
yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash.jpg
Artikel

FIP Zorgcontact maakt van personenalarmering innovatieve e-healthoplossing

Steeds meer psychiatrische cliënten wonen thuis, vaak onder begeleiding van een hulpverlener die een oogje in...

18/03/2022
Digitale oplossingen
stofzuigerrobot%20met%20hond.jpg
Artikel

Is de robotstofzuiger de toekomst?

De gemeente Den Haag werkt samen met de gemeente Amsterdam, Tzorg, Cordaan Thuisdiensten en Axxicom Thuishulp...

11/03/2022
Digitale oplossingen