Incluzio Hollands Kroon

3 pittige vragen over Blended Care aan Corina

11/02/2021
Digitale oplossingen
Delen via \a\a
E-health is een belangrijke pijler bij zorg en welzijn in Nederland. Bij Incluzio willen wij innovatieve oplossingen gewóón maken en geloven in deze - extra - zorg op afstand. Er kan namelijk zoveel meer. Zo ook bij Incluzio Hollands Kroon, waar we teamcoach Corina Linker drie vragen stelden over blended care.
3%20pittige%20vragen%20Blended%20Care.png

1. Is de gezondheidszorg al klaar voor blended care (waarbij reguliere face-to-face gesprekken gecombineerd worden met online interventies zoals bijvoorbeeld chat, beeldbellen, online behandelmodules en online inzage in het eigen gezondheidsdossier)? Dit geldt dus voor zowel de behandelaar als de cliënt.

De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat blended care in een stroomversnelling is gekomen. Veel contacten verlopen nu via beeldbellen en chatten. Doordat we geen reistijd hebben, hebben we sneller en vaker contact met klanten. Deze directe communicatie zorgt ervoor dat we ook sneller inzicht hebben in veranderende omstandigheden en acties kunnen inzetten en zo escalatie kunnen voorkomen. Naast de innovatieve ontwikkelingen, de apps en bijvoorbeeld een zelfhulpplatform is het belangrijk om hulpverleners en klanten mee te nemen in het proces. Wat we zien is dat er steeds meer vertrouwen is in de combinatie van face-to face contacten gecombineerd met de online mogelijkheden. Ook bij hulpverleners en klanten. De ontwikkeling van online interventies gaan steeds sneller. We maken grote stappen en gaan door met het onderzoeken van de mogelijkheden die we samen kunnen inzetten.

2. Waaruit blijkt dit volgens jou?

We zien dat contacten met cliënten steeds meer via beeldbellen, appen of via een app gaan. Het inzetten van blended care - waarmee we onze dienstverlening ondersteunen en verrijken - zorgt voor regie bij onze klanten. Positieve ervaringen hebben we met de Goedemorgen service. Deze service is bedoeld voor het onderhouden van contact met klanten die op de wachtlijst staan. De klant kan zelf aangeven op welke manier er contact is (telefonisch, beeldbellen of een appje sturen) en wat de frequentie van het contact is. Dit wordt door zowel de klant als door de wijkteammedewerker als zeer positief ervaren.

3. Is de privacy volledig geborgd?

De tools die wij gebruiken waarborgen de privacy van onze klanten. Daarnaast bepaalt de klant wat er wordt besproken en wie er toegang krijgt tot zijn online 'dossier'.

Gerelateerde berichten

Detox%20Thuis.JPG
Artikel

Detox Thuis: ontwennen met zorg op afstand

Onlangs presenteerde VitaValley de positieve business case voor Detox Thuis: thuis kunnen ontwennen van je alcoholverslaving...

28/03/2022
Digitale oplossingen
yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash.jpg
Artikel

FIP Zorgcontact maakt van personenalarmering innovatieve e-healthoplossing

Steeds meer psychiatrische cliënten wonen thuis, vaak onder begeleiding van een hulpverlener die een oogje in...

18/03/2022
Digitale oplossingen
stofzuigerrobot%20met%20hond.jpg
Artikel

Is de robotstofzuiger de toekomst?

De gemeente Den Haag werkt samen met de gemeente Amsterdam, Tzorg, Cordaan Thuisdiensten en Axxicom Thuishulp...

11/03/2022
Digitale oplossingen