Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Wij zijn Buurtteams Volwassenen Nijmegen en in opdracht van de gemeente Nijmegen bieden wij laagdrempelige en toegankelijke ambulante Wmo-begeleiding aan. Onze doelgroep is inwoners tussen 18 en 65 jaar zonder thuiswonende kinderen onder de 18.

Het unieke aan onze opdracht is dat we niet langer meer op indicatie werken. Professionals binnen de Buurtteams, buurtteammedewerkers, krijgen de vrijheid om de begeleiding vanuit hun kennis en ervaring zelf uit te voeren, in nauwe samenwerking met de inwoners. We werken met tien Buurtteams, verdeeld over alle wijken van de stad. Op het moment dat bijvoorbeeld een ondersteuningsvraag niet passend is voor het Buurtteam, verwijzen we deze door naar onze lokale partners.

Samen stappen zetten

Onze ambitie is dat we van iedere buurt een betere buurt maken. We geloven in autonomie, zowel van onze medewerkers als van onze klanten. We zijn toegankelijk: lokaal en dichtbij. En we werken radicaal integraal: we leveren maatwerk waarbij het leven en de individuele situatie van de klant leidend is. We zijn een lerende organisatie waarbij we leren vanuit het doen. Wij werken samen aan een betere buurt én een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet.

Website Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Eindverantwoordelijk

Verantwoordelijk voor onze organisatie in Nijmegen is:

Sabrina Baselmans studeerde internationaal business. Nadat zij haar carrière startte bij een werving- en selectiebureau voor hogere staffuncties werkte Sabrina als manager bij maatschappelijke opvang, gehandicaptenzorg en hulp aan huis bij organisaties door heel het land. Inmiddels werkt zij 4,5 jaar bij Incluzio allereerst in diverse opdrachten in Zuid en Oost-Nederland op het gebeid van Wmo ambulante begeleiding, Beschermd Wonen, Sociale Basis, Jeugd en Volwassenen. Bij Incluzio zijn er korte lijnen, een hoge mate van efficiëntie, een informele non-hiërarchische open werkcultuur, en ligt de nadruk op je talenten. Voor de opdracht in Nijmegen hebben de Buurtteams nu haar focus.

We werken samen aan een vernieuwende, unieke opdracht in Nijmegen. We ondersteunen inwoners bij hun hulpvragen en betrekken de (informele) omgeving hier ook bij. Wij zorgen zo voor meer verbinding en ontmoeting in alle wijken van Nijmegen. Het is een mooie opdracht ook voor onze professionals omdat zij veel ruimte krijgen in professionele autonomie. Er is nu meer tijd voor maatwerk, om echt op de hulpvraag aan te sluiten. De rol van samenwerkingspartners verandert hierbij, zij kunnen doen wat hun specialisme is, wanneer dat nodig is.

“Waar ik veel energie uit haal is het opzetten en inrichten van een organisatie van begin tot eind. Het is leuk om bij verschillende organisatieonderdelen betrokken te zijn en een brede integrale verantwoordelijkheid te hebben. Denk aan het aansturen en coachen van medewerkers; de mensen meenemen in de visie en richting van de organisatie. Maatschappelijke betrokkenheid, ondernemerschap en verbindings- en daadkracht zijn daarbij erg belangrijk.”

Sabrina Baselmans

Gerelateerde artikelen

Jonge mensen in gesprek rondom laptop
In de media

Indicatievrij werken door buurtteams in Nijmegen

In het Verbetertraject Toegang werken gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners samen aan een merkbaar verbeterde toegang tot ondersteuning in het sociaal domein. Als onderdeel van dit verbetertraject gaan MIND en Movisie samen op zoek naar goede initiatieven, die zich bewegen op de scheidslijn tussen het sociaal domein en...

04/01/2023
Buurtkracht
Grete%20Visser%20en%20Wilke%20Smeenk.png
In de media

Buurtteams Volwassenen Nijmegen van start

De Gelderlander publiceerde een interview met Grete Visser (wethouder Gemeente Nijmegen) en Wilke Smeenk (directeur Stichting...

13/01/2022
Doelgericht werken
Grete%20Visser%20en%20Wilke%20Smeenk.png
In de media

AD Nijmegen: Mensen sneller en dichtbij helpen: meer slagkracht dankzij nieuwe Buurtteams

NIJMEGEN - Tijdelijk vastlopen of stress ervaren rond geld, relaties of daginvulling: wie in Nijmegen hulp...

30/12/2021
Twee dames van Nijmegen
In de media

De Brug Nijmegen: Buurtteams Volwassenen Nijmegen aan de slag

NIJMEGEN  - Per 1 januari 2022 start Stichting Buurtteamorganisatie Volwassenen Nijmegen. Dat gebeurt in opdracht van...

21/12/2021
Logo%20Gemeente%20Nijmegen.png
Nieuws

Buurtteam Volwassenen in Nijmegen gaat naar Incluzio

Het Buurtteam Volwassenen in Nijmegen wordt in de toekomst uitgevoerd door Incluzio onder de naam 'Buurtteams...

25/05/2021