Incluzio Hollands Kroon

Trainingen voor sportverenigingen uit Hollands Kroon over autisme en LVB

17/09/2019
Positieve gezondheid
Delen via \a\a
autismetraining.JPG

Team Sportservice Schagen en Incluzio Hollands Kroon merken een toenemende vraag naar educatie over licht verstandelijke beperking (LVB) en autisme. Dit vanuit ouders en scholen, maar ook vanuit sportverenigingen en beweegaanbieders. "Het is voor kinderen met autisme en/of LVB belangrijk dat ze op de juiste manier worden begeleid, daarom gaat het wijkteam Incluzio Hollands Kroon op 7 en 8 oktober trainingen geven voor sportclubs uit Hollands Kroon.", vertelt Ewout Heuvelman, teamcoach Jeugd van Incluzio Hollands Kroon.

Belevingswereld

"De belevingswereld van iemand met autisme is doorgaans anders. Informatie kan anders worden geïnterpreteerd, prikkels van buitenaf kunnen op andere wijze gefilterd worden en sociale interactie wordt soms anders beleefd. Het is daarom belangrijk dat betrokken mensen de belevingswereld van iemand met autisme beter leren begrijpen en weten hoe je ermee om kunt gaan.", licht Heuvelman toe.

Training

Hoe sluit je aan bij jongeren met autisme? En hoe werkt het bij hen in de hersenen?, zijn vragen die centraal staan. "We merkten in onze dagelijkse werkzaamheden dat er een grote behoefte is aan educatie op dit gebied. Educatie in de vorm van een twee uur durende training die laagdrempelig en gratis is. En niet onbelangrijk: voor iedere coach, trainer of beweegaanbieder uit Hollands Kroon toegankelijk.", geeft Heuvelman aan. Team Sportservice Schagen heeft alle sport- en beweegaanbieders een uitnodiging gestuurd.

Aanmelden?

De training wordt twee keer aangeboden: 7 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur bij Triplo in Anna Paulowna (Sportlaan 36) 8 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur bij Incluzio in Wieringerwerf (Westrak 208). 

Gerelateerde berichten

Parels van Incluzio
Nieuws

De Parels van Incluzio

Wat zijn er ongelooflijk veel mooie parels binnen onze organisatie.

01/12/2023
Positieve gezondheid
Gemeente Heerlen
Artikel

Incluzio wordt de nieuwe uitvoerder van maatschappelijke ondersteuning in Heerlen

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Incluzio vanaf 1 januari 2024 de maatschappelijke ondersteuning...

24/11/2023
Positieve gezondheid
Foto%20prijswinnaars%20Online%20Toernooi%20-%20kopie%20(1).jpg
Artikel

Lekker online een potje voetballen

Lekker online een potje voetballen

15/02/2022
Positieve gezondheid