Wmo radar

Wmo radar scoort buitengewoon hoge SROI

26/03/2018
Delen via \a\a
Wmo radar, onderdeel van Incluzio, scoort al vijf jaar buitengewoon hoog op het gebied van SROI. Social Return on Investment is bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te geven op werk. De overheid heeft sinds 2011 SROI als contractvoorwaarden opgenomen bij inkopen en aanbestedingen. Met trots kunnen we melden dat wmo radar de verplichte SROI die opgelegd was door de gemeente Rotterdam heeft weten te verdubbelen. 
SROI-Wmo-Radar.JPG

 

Vrijwilligers en stagiaires staan centraal

Motor achter de registratie is Suzette Thielman: “Bij ons staan de vrijwilligers en stagiaires centraal en niet de score. Achter de schermen doen wij heel veel. Zo coachen wij de vrijwilligers en denken creatief mee over wat ze kunnen gaan doen binnen wmo radar of bij een van onze welzijnspartners.” Veel vrijwilligers zijn uitgestroomd naar een betaalde baan of zijn een opleiding gestart.
‘Elke kandidaat is anders en vraagt een andere aanpak. Een mooi voorbeeld is Atraline Jordan. Zij begon als vrijwilligster bij wmo radar en is dankzij haar leergierigheid als snel doorgegroeid tot leefstijlcoach bij wmo radar. In het begin vond ze het nog wel moeilijk, maar ondertussen heeft ze haar draai goed gevonden. Voor mij is dat ook heel mooi om te zien. De dankbaarheid van vrijwilligers die een kans hebben gekregen om zich te ontwikkelen is met geen pen te beschrijven,” aldus Suzette.