Wmo radar

Wmo radar is de nieuwe aanbieder van welzijn in Charlois

22/03/2022
Delen via \a\a

Vanaf 1 juni 2022 is wmo radar de aanbieder van welzijn in de Rotterdamse wijk Charlois. Wmo radar zet de komende jaren in op preventie. Samen met bewoners, vrijwilligers, stagiaires en (sociaal) ondernemers maken we impact op kinder-, tiener en jongerenwerk. Daarnaast bieden we community steun aan (mentaal) kwetsbare bewoners. En maken we langer zelfstandig thuis wonen mogelijk voor senioren. 

Wmo radar is op dit moment werkzaam in de gebieden Rotterdam Centrum, Delfshaven en Overschie en verzorgt een aantal stedelijke projecten zoals - Mantelfoon, Join Us (eenzame jongeren),Tafel van Zeven, @ease, SET (Stimuleringsregeling EHealth Thuis) en seksuele straatintimidatie. Wmo radar heeft als leus: Jij en ik samen vooruit en gelooft in de kracht van de wijk, de groep, ervaringsdeskundigen en het individu. Wmo radar heeft oog voor wat kan en mogelijk is, met ambitie en passie van bewoners, vrijwilligers en stagiaires.

eecf485307154070a6fc54627beef327.jpeg

 

Een goede mix

Als nieuwkomer in Charlois maken de collega's van wmo radar zeker gebruik van alle ervaringen die de afgelopen jaren in de wijk zijn opgedaan. En dat combinerenwe met jarenlange kennis en ervaringen uit de andere gebieden. De gemeente Rotterdam heeft een nieuwe opdracht voor welzijn uitgeschreven met meer aandacht voor preventie en de regierol van welzijn op de drie prioriteitsgroepen: jeugd, senioren en bewoners met een (mentaal) kwetsbaarheid. Wmo radar gaat - samen met bewoners, partners en vrijwilligers - aan de slag met dagbesteding voor senioren, Herstelacademie, Playground010, LvB-community aanpak, Powerklas+, kansenbureau voor bewoners in armoede en schulden, talentontwikkeling, enz. Bovendien gaat wmo radar met de maatschappelijke tak van de voetbalverenging Feyenoord het concept 'sport plaza' vernieuwen met aandacht voor brede sportbeoefening, bootcamps en leren & werken. De samenwerking met zorg en huisartsen krijgt, door het gebruik van de digitale doorverwijzing zorgdomein van huisartsen, een versnelling in het 'tijdig' oppakken van sociale vragen van bewoners!

 

Versterken van de wijk

Samen met bewoners en gemeente Rotterdam zorgt wmo radar ervoor dat de weerbaarheid van de wijl en de verbinding met individuele bewoners versterkt. In de nieuwe samenleving kijken we meer naar elkaar om en zijn bewoners minder afhankelijk van instanties en loketten. Samen met bewoners pakken we vragen zorgvuldig op. We zetten in op preventie en ontlasten hiermee de reguliere zorg. Zo dragen we bij aan de vermindering van zorgkosten. Charlois dé wijk om fijn te wonen, leven, leren, werken en op te groeien!