Incluzio Sociale Basis

Voorlopige gunning Incluzio Sociale Basis nu definitief

10/03/2020
Delen via \a\a
Incluzio-sociale-basis-vitale-stad-venlo%20(1).jpg

Het Gerechtshof in Den Haag heeft vandaag de gemeente Venlo in het gelijk gesteld in het hoger beroep over de aanbesteding van de ‘sociale basis’. Het hoger beroep werd op 31 december jl. ingesteld door Stichting Wel.kom namens de Buurtteams, een consortium van welzijnsorganisaties. Zij zijn het niet eens met de voorlopige gunning aan Incluzio. Met deze uitspraak van het Gerechtshof kan de definitieve gunning van de opdracht nu plaatsvinden voor de periode 1 april 2020 tot en met 31 maart 2023 (met mogelijke verlenging met drie jaar).

“Uiteraard zijn we blij met deze uitspraak,” zegt wethouder Frans Schatorjé (Zorg, Welzijn & Onderwijs). “Ik heb veel vertrouwen in Incluzio en in de manier waarop ze de ondersteuning van kwetsbare mensen in Venlo gaan organiseren.”

Onder de ‘sociale basis’ vallen onder andere diensten en taken als algemeen maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, bewonersondersteuning, jongerenwerk en de Open Inloop. Venlo had deze ondersteuning, die voor alle inwoners beschikbaar is zonder indicatie, bij verschillende organisaties ondergebracht. Met deze aanbesteding wil Venlo meer integrale en passende dienstverlening realiseren en de samenwerking tussen de sociale basis, zorgorganisaties en bewonersinitiatieven versterken.

 

Website Incluzio Sociale Basis