Tim Stichtse Vecht

TIM Stichtse Vecht geopend door wethouder Hetty Veneklaas

14/01/2022
Delen via \a\a

Op 13 januari is TIM Stichtse Vecht, samenwerkingsverband tussen Incluzio en jeugdzorgspecialist Stichting Timon, feestelijk van start gegaan met de opening door wethouder Hetty Veneklaas. De wethouder kreeg een rondleiding op de locaties van TIM Stichtse Vecht in Maarssen en Breukelen en maakte daar kennis met een aantal medewerkers en de werkwijze van de organisatie.

1642090764597.jpg

Officiële opening

Rekening houdend met coronamaatregelen, opende de wethouder de locatie aan de Gaslaan buiten met het doorknippen van een lint. “Ik ben blij dat we in Stichtse Vecht nu één aanspreekpunt hebben voor de jeugdhulp, de Wmo-begeleiding en de ondersteuning vanuit de wijkteams. Ondersteuning lokaal en dichtbij, zoals we dat willen. Hier hebben we de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt met een vernieuwende, dialooggerichte manier van aanbesteden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met TIM Stichtse Vecht een fijne samenwerkingspartner hebben die lokaal en dichtbij ondersteuning en zorg biedt aan de inwoners die dat nodig hebben.” Aansluitend op de opening nam Jannie Jonker, de programmamanager van TIM, haar mee voor een rondleiding door de locaties.

Rondleiding locaties

Uniek aan TIM is dat de verschillende teams elkaar kennen en naadloos op elkaar aansluiten. Op de Gaslaan maakte de wethouder kennis met medewerkers van de frontoffice en het specialistisch team. Esther van Muijlwijk, teamcoach bij het specialistisch team, vertelt: “Ik kom bij een andere gemeente vandaan. Uniek aan TIM is dat je binnen één team alle expertise bij elkaar hebt. Zo is alle kennis dichtbij en kun je echt integraal aan de slag.”
Na een korte rit van Maarssen naar Breukelen, werd de wethouder ook op de locatie aan de Brouwerij, in het oude politiebureau, ontvangen. TIM heeft de ambitie om in alle wijken van Stichtse Vecht aanwezig te zijn met haar wijkteams. Jorieke Aaftink, wijkteammanager bij TIM: “We werken in zowel de wijk- als specialistische teams vanuit een brede blik aan positieve gezondheid. Niet alleen op het moment dat er ondersteuning nodig is, maar juist daarvoor. Het is fijn als er iemand naast je staat die je helpt om het overzicht te houden.”

Samenwerking met de gemeente

Onder genot van een echte Vechtse kano, bespraken Jorieke Aaftink en de wethouder de samenwerking met de gemeente. Veneklaas: “We willen de komende jaren graag samen met jullie de ondersteuning en zorg verzorgen voor onze inwoners. Als gemeente verwachten we veel van deze nieuwe aanpak. Ik wens TIM Stichtse Vecht heel veel succes!”
 
Meer weten? Kijk op timstichtsevecht.nl.