Incluzio Wijkbedrijf Goes-Zuid

Voormalig fitnessinstructeur maakt ‘carrièremove’

07/10/2019
Positieve gezondheid, Integraal werken
Delen via \a\a

Van een bijstandsuitkering naar een betaalde baan bij het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis in Goes. Het is het succesverhaal van Vivar Texel. De 54-jarige inwoner van Goes heeft medische beperkingen; zo ziet hij met zijn rechteroog nog maar drie procent. Als voormalig fitnessinstructeur is hij echter nog heel sportief. Daarom was hij ook gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Dat is gelukt, in nauwe samenwerking tussen Buitengewoon, Wijkbedrijf Goes-Zuid en Incluzio. Vivar is gedetacheerd bij Trigion Services.

Vivar%20klein.jpg

 

Vivar Texel werd in september 2018 door de gemeente Goes aangemeld voor het re-integratietraject bij het Wijkbedrijf Goes-Zuid, via de gemeenschappelijke regeling GR de Bevelanden. Doel was hem weer te activeren en te zoeken naar passend werk. Door structurele beperkingen, waaronder zijn gezichtsvermogen, was hij in de bijstand terechtgekomen.

Fitnessinstructeur

Vivar is opgeleid tot fitnessinstructeur en heeft een aantal jaren les gegeven als gymleraar. Hierna heeft hij diverse werkgevers gehad. Die banen waren echter niet blijvend door zijn beperkingen. Het werk was te zwaar of onveilig door het zeer beperkte gezichtsvermogen.

Vrijwilligerswerk

Op het moment dat Vivar bij het Wijkbedrijf startte, had hij al enkele jaren niet meer gewerkt en gesolliciteerd. Hij gaf aan graag als gastheer, zorgassistent of conciërge aan de slag te gaan. Anita de Roos van het Wijkbedrijf: ‘De coaches van het Wijkbedrijf leerden hem kennen als een vrolijke, sociale en energieke man. Vivar is enkele maanden vrijwilligerswerk gaan doen bij Zorggroep Ter Weel in Goes. Hier gaf hij met veel plezier, humor en geduld bewegingsles aan ouderen. Helaas lukte het niet om hier een betaalde baan van te maken.’

Gastheer

‘Afgelopen juni kregen wij via Buitengewoon de vraag of wij een kandidaat hadden voor de functie van gastheer bij ziekenhuis Admiraal de Ruijter in Goes’, zegt Bas Dubbeld van Buitengewoon. ‘De taken houden in dat hij de mobiliteit verzorgt van mensen die moeilijk ter been zijn of andersoortige beperkingen hebben. Dit gebeurt op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Meteen dachten we aan Vivar.’ De Goesenaar was inderdaad enthousiast. Na gesprekken met de locatiemanager van Trigion Services is Vivar na een proefperiode van een maand in dienst getreden. Bas: ‘Hij heeft het erg naar zijn zin en de werkgever is zeer tevreden.’ Kortom: een ‘Buitengewoon’ succes door de fijne samenwerking met alle partijen!

Gerelateerde berichten

Home%20Het%20goede%20gesprek.jpg
Ervaringsrapport

Ervaringsrapport Het Goede Gesprek

Met veel trots publiceren we het ervaringsrapport “Het Goede Gesprek”. Dit innovatieve project van wmo radar...

07/09/2022
Integraal werken
jongen%20thuis.JPG
Artikel

Betere jeugdzorg door krachten te bundelen

Meer gezinnen beter ondersteund dankzij samenwerking Incluzio Hollands Kroon en GGZ Noord-Holland-Noord 

10/05/2022
Integraal werken
yura-fresh-xezXEh_fIeU-unsplash.jpg
Artikel

FIP Zorgcontact maakt van personenalarmering innovatieve e-healthoplossing

Steeds meer psychiatrische cliënten wonen thuis, vaak onder begeleiding van een hulpverlener die een oogje in...

18/03/2022
Digitale oplossingen