Incluzio Wijkbedrijf Goes-Zuid

Deelnemers wijkbedrijf Goes herstellen fietsen voor Trigion

14/09/2018
Integraal werken, Positieve gezondheid
Delen via \a\a
Afgelopen zomer heeft Wijkbedrijf Goes-Zuid 39 fietsen weer fit gemaakt voor het donkere dagen offensief van BOA's. Ook kettingen en tandwielen zijn vervangen om flink te kunnen trappen. In dit geval was de opdrachtgever een collegabedrijf, namelijk Trigion. De fietsen worden door beveiligers gebruikt bij surveilleren. Werkzoekenden die worden begeleid bij het zoeken naar werk hebben de fietsen opgeknapt. Zij volgen daartoe een traject bij projectwijkbedrijf Goes-Zuid.
Fietsen%20goes-zuid%202.JPG

Frank die het project leidde, volgt een opleiding voor fietsenmaker . Het was voor hem waardevolle praktijkervaring om door te stromen naar een baan als fietsenmaker. 'Er zit heel veel uitdaging in het leren van de techniek, dat is onvoorstelbaar. Het is mooi om fietsen op te knappen en mensen er blij mee te maken. Schitterend! Ik ben weer onder de mensen. Dat is wel anders geweest. Eerder zat ik in een sociaal isolement. Ik heb gewerkt als gevelmonteur, maar moest vanwege persoonlijke omstandigheden verhuizen en kwam zonder werk te zitten.

Als alleenstaand ouder was het niet altijd makkelijk, ik heb met een kind op de arm in de schoolbanken gezeten en lesgegeven met een baby in de wieg. Ik heb ieder uitzendbureau in de omgeving gehad, maar kwam maar niet aan een betaalde baan. Deze mogelijkheid heb ik dan ook met beide handen aangegrepen en ik heb het goed naar mijn zin. Het is een supergezellige club. Ik hoop dat ik snel een betaalde baan krijg. Ik krijg hier veel ondersteuning om dat op de rit te krijgen. En er is een groot tekort aan fietsenmakers dus de kans op een baan is gelukkig groot.'

Gerelateerde berichten

Rita over eenzaamheid
Klantverhaal

Ik zocht afleiding. Maar waar moet je heen op mijn leeftijd?

'Als je ouder wordt, vallen er steeds meer mensen weg. Vriendinnen van mij zijn al overleden...

06/10/2022
Eenzaamheid
Jinx
Klantverhaal

Ik deed negentien jaar lang of ik gelukkig was

Op haar negentiende zit Jinx alleen in een studio van het Leger des Heils. ‘Begin van...

03/10/2022
Eenzaamheid
remco%20vv.jpg
Klantverhaal

Van eenzaamheid zat ik jankend op de bank

'Eenzaamheid kan tot rare dingen leiden', concludeert hij ergens aan het eind van een lang gesprek...

19/09/2022
Eenzaamheid