Incluzio Leiderdorp

Incluzio maakt kennis met vrijwilligers in Leiderdorp

23/10/2018
Delen via \a\a
Afgelopen week heeft Incluzio Leiderdorp kennisgemaakt met Leiderdorpse vrijwilligers. Vanaf 1 januari 2019 neemt Incluzio namelijk de taken en verantwoordelijkheden over van een aantal welzijnsorganisaties die veel met vrijwilligers werken, waaronder Pluspunt.  Incluzio wil graag een plek blijven bieden aan alle vrijwilligers omdat juist zij vaak van grote betekenis zijn voor andere inwoners. De bijeenkomsten waren met name bedoeld als kennismaking met Incluzio; om vragen te stellen en van gedachte te wisselen over 2019.
NB-Incluzio-Leiderdorp.jpg

 

Met ingang van 1 januari gaat Incluzio Leiderdorp zich inzetten voor iedereen in Leiderdorp met een ondersteuningsvraag of degenen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. ‘Van jong tot oud, met of zonder beperking’, zegt Janine de Vries die met Han Paulides leiding gaat geven aan het Incluzio-team. ’Daarnaast ondersteunen we alle Leiderdorpers die zich inzetten voor hun buurt. In Leiderdorp zijn er heel veel mensen die zich inzetten voor een ander. We vinden die inzet heel erg belangrijk. We verwelkomen dan ook graag alle vrijwilligers die nu al iets betekenen voor inwoners.’

Activiteiten van Pluspunt gaan door

Incluzio heeft tijdens een aantal bijeenkomsten in oktober al kennisgemaakt met de vrijwilligers van Pluspunt. 'We begrijpen dat mensen vragen hebben over de nieuwe situatie en hoe we nu verder gaan. Die vragen willen we graag beantwoorden.' De insteek van Incluzio is om alle activiteiten die vrijwilligers nu uitvoeren, ook door te laten gaan in 2019. Op donderdag 22 november gaan vrijwilligers en Incluzio Leiderdorp daarvoor weer met elkaar om de tafel. Janine de Vries: 'We willen de activiteitenagenda voor 2019 nauw afstemmen met de vele vrijwilligers die nu al in Leiderdorp werkzaam zijn. De vrijwilligers zijn de motor van de activiteiten en maken de activiteitenkalender voor 2019.' Wie ideeën heeft voor activiteiten of vragen heeft, kan die stellen in een e-mail: leiderdorp@incluzio.nl.