Incluzio Zaanstad

Incluzio krijgt definitieve ‘go’ als sociaal wijkteam voor Zaanstad-Noord en Midden Oost

03/10/2018
Delen via \a\a
 Met ingang van 1 januari kan Incluzio definitief aan de slag in de gemeente Zaanstad. Incluzio is een van de drie partijen die Zaanstad heeft geselecteerd na een aanbesteding. Tegen de uitkomst van de aanbesteding was door enkele andere aanbieders bezwaar aangetekend. De rechter heeft nu definitief groen licht gegeven. Incluzio wordt in Zaanstad Noord en Midden oost verantwoordelijk voor de sociale wijkteams.
wijkteam_sociaal_zaanstad_incluzio.jpg

 

In de nieuwe indeling van de sociale wijkteams in Zaanstad is Incluzio een van de partijen, samen met SMD en Dock. Na een intensieve voorbereiding is de aanbesteding voor de periode 2019 tot en met 2026 nu afgerond. Natasja Groothuismink, Wethouder Zorg, is blij dat er nu duidelijkheid is. ‘De uitspraak van de rechter betekent dat we in de sociale wijkteams afscheid nemen van een aantal partners met wie we een aantal jaar intensief en prettig hebben samengewerkt. Tegelijk kijk ik ook uit naar de samenwerking met Incluzio en de andere nieuwe partners. Er ligt een belangrijke opgave voor ons gezamenlijk: goede zorg voor onze inwoners.’

Eén organisatie voor sociale ondersteuning

Incluzio bundelt preventieve en algemene welzijnsvoorzieningen in één organisatie. Die bundeling moet leiden tot een meer gestroomlijnde dienstverlening op sociaal gebied voor de inwoners van Zaanstad. Roxana Asmus, directeur Incluzio Zaanstad, kijkt uit naar het begin van de opdracht in Zaanstad. ‘Zaanstad is een gemeente die bestaat uit een diversiteit aan wijken en inwoners, met elk hun eigen vraagstukken, kwaliteiten en dynamiek. Incluzio zet zich in om de bewoners van Zaanstad samen vooruit te laten gaan, zelfstandig of soms met net dat beetje extra ondersteuning van het netwerk of van een van onze medewerkers. Dat doen wij door integraal te kijken, onze hands-on mentaliteit en ondersteuning dichtbij te organiseren. Om de kwaliteit en beschikbaarheid van dienstverlening te waarborgen, gaan wij direct na de gunning in gesprek met de huidige aanbieders. Wij zetten in op zoveel mogelijk continuïteit van de dienstverlening. Samen met de andere (zorg)partners werken wij vanaf 1 januari aan een nog betere buurt voor iedereen in Zaanstad’.

Goede afspraken

Per 1 januari 2019 lopen de contracten van de gemeente met de huidige contractpartners van de sociale wijkteams af. Er zijn goede afspraken gemaakt over de continuïteit van de dienstverlening en de werkgelegenheid van de medewerkers. De gemeente gaat nu samen met de aanbieders zorgen voor een zorgvuldige overgang. Wethouder Groothuismink: ‘Zo zorgen we ervoor dat nu en na de overgang van de aanbieders de dienstverlening in de wijk is gewaarborgd.’ Inwoners kunnen ook na 1 januari terecht op de huidige elf locaties van de sociale wijkteams.