Incluzio en de Luisterlijn lanceren speciaal telefoonnummer in Week tegen Eenzaamheid

30/09/2019
Eenzaamheid
Delen via \a\a
Luisterlijn-Banner-NB.jpg

 

Maar liefst veertig procent van de mensen in Nederland voelt zich (matig tot sterk) eenzaam. Bijna ongelofelijk, als je dat tot je door laat dringen… In de week van 1 t/m 8 oktober, worden binnen en buiten ons bedrijf allerlei acties opgezet om hier aandacht aan te besteden én het verschil te maken.

In een bijzondere samenwerking met De Luisterlijn lanceert Incluzio speciaal voor deze week het telefoonnummer 085 00 777 70. Iedereen die zin heeft in een praatje of goed gesprek kan daar die week naar bellen. De impact van een écht gesprek van mens tot mens kan een groot verschil maken in hoe iemand zich die dag voelt. De telefoon wordt in die week opgenomen door medewerkers van Facilicom, in één van de call centers, in Amsterdam, Schiedam of Utrecht.
 

Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio en zorgmanager van het jaar:

Onze medewerkers komen elke dag bij mensen thuis of spreken hen in de buurt. Eenzaamheid, isolement, het gevoel er niet toe te doen is iets wat we regelmatig tegenkomen bij jong en oud. In de buurten waar wij actief zijn werken we er al hard aan om met de buurt hier iets aan te doen. We willen ook landelijk het verschil maken op dit belangrijke onderwerp, vandaar dat we samen met de Luisterlijn dit initiatief hebben genomen. Onze medewerkers weten als geen ander hoe belangrijk een praatje is. Daarom zet een deel van hen zich deze week belangeloos in door de telefoonlijn te bemannen en een praatje te maken met mensen die dat nodig hebben.

De actie wordt gesteund door de Facilicom Foundation. Doelstelling is om in deze week met minimaal 1.000 bellers in contact te komen. Het telefoonnummer is van 1 tot en met 8 oktober dagelijks van 13.30 uur tot en met 21.30 uur geopend.

Gerelateerde berichten

Rita over eenzaamheid
Klantverhaal

Ik zocht afleiding. Maar waar moet je heen op mijn leeftijd?

'Als je ouder wordt, vallen er steeds meer mensen weg. Vriendinnen van mij zijn al overleden...

06/10/2022
Eenzaamheid
Jinx
Klantverhaal

Ik deed negentien jaar lang of ik gelukkig was

Op haar negentiende zit Jinx alleen in een studio van het Leger des Heils. ‘Begin van...

03/10/2022
Eenzaamheid
remco%20vv.jpg
Klantverhaal

Van eenzaamheid zat ik jankend op de bank

'Eenzaamheid kan tot rare dingen leiden', concludeert hij ergens aan het eind van een lang gesprek...

19/09/2022
Eenzaamheid