Gedichtenwedstrijd tegen eenzaamheid

07/09/2020
Eenzaamheid
Delen via \a\a
gedichtenwedstrijd2.jpg

 

Iedereen telt mee. Kom erbij! Eenzaamheid is een thema dat steeds meer mensen raakt, zeker door de huidige corona-omstandigheden. Incluzio Hollands Kroon wil dan ook graag extra aandacht besteden aan dit thema en dan vooral op een positieve manier. Daarom organiseren zij van 7 september t/m 21 september een gedichtenwedstrijd, helemaal in het teken van 'Eenzaamheid'. Om zo elkaar op een positieve manier te steunen en te inspireren.

Gedichtenwedstrijd

Incluzio Hollands Kroon roept iedere inwoner, medewerker, organisatie, vereniging en ondernemer in Hollands Kroon op om mooie inspirerende gedichten, slogans, quotes of boodschappen in te sturen. Teksten die te maken hebben met eenzaamheid, je eenzaam voelen, of juist met erbij horen, elkaar betrekken, naar elkaar omzien. Alles mag! Alle inzendingen worden gepubliceerd op onze website tijdens de Week van de Eenzaamheid, 1 oktober tot en met 8 oktober. Zo krijgen we een positieve stroom aan berichten, speciaal in deze week.

Winnaar

Maar het heet niet voor niks een 'wedstrijd'. Een heus 'Eenzaamheidscomite' van diverse medewerkers kiest namelijk uit alle inzendingen de mooiste inzending. Deze inzending wordt afgedrukt op een postkaart, die uitgereikt zal worden aan de klanten van Incluzio. De klanten kunnen deze kaart als attentie doorsturen naar een vriend, familielid, buur of een kennis. De winnaar van de gedichtenwedstrijd wint zelf een spellenpakket. Onze slogan dit jaar is dan ook: 'Iedereen telt mee! Kom erbij!' Want spelletjes spelen verbindt mensen en is een goede manier om in contact te komen met elkaar.

Geïnspireerd geraakt? Wat te doen?

  1. Zet je tekst in een mailbericht en zorg dat deze niet langer is dan ca. 6 regels - 50 woorden.
  2. Vermeld ook duidelijk je naam, telefoonnummer en emailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen.
  3. Mail je inspirerende inzending naar: hollandskroon@incluzio.nl met als onderwerp 'Gedichtenwedstrijd'.

We maken de winnaar bekend op 22 september! Alle andere inzendingen staan op 1 oktober op onze website. 

Nog even dit…

Ben je niet zo'n schrijver, maar luister je wel graag naar gedichten en verhalen?! Meld je dan aan bij Wonen Plus Welzijn voor hun speciale service "Opstekers, woorden die raken". Lokale schrijvers en dichters hebben zich verenigd en zitten klaar om jou te bellen. Ze gaan je een kort verhaal en/of gedicht voorlezen op een tijdstip dat het jou uitkomt. Opstekers: woorden die (aan)raken kunnen aangevraagd worden via Wonen Plus Welzijn, 0224-273140 of via de mail: info@wonenpluswelzijn.nl (met vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer, wanneer: voorkeur dag, tijdstip en wat voor genre: luchtig of juist filosofisch).

Gerelateerde berichten

Rita over eenzaamheid
Klantverhaal

Ik zocht afleiding. Maar waar moet je heen op mijn leeftijd?

'Als je ouder wordt, vallen er steeds meer mensen weg. Vriendinnen van mij zijn al overleden...

06/10/2022
Eenzaamheid
Jinx
Klantverhaal

Ik deed negentien jaar lang of ik gelukkig was

Op haar negentiende zit Jinx alleen in een studio van het Leger des Heils. ‘Begin van...

03/10/2022
Eenzaamheid
remco%20vv.jpg
Klantverhaal

Van eenzaamheid zat ik jankend op de bank

'Eenzaamheid kan tot rare dingen leiden', concludeert hij ergens aan het eind van een lang gesprek...

19/09/2022
Eenzaamheid