Incluzio Wijkbedrijf Goes-Zuid

Contract voor Wijkbedrijf Goes-Zuid is verlengd

17/01/2019
Delen via \a\a

Het Wijkbedrijf Goes-Zuid mag nog twee jaar doorgaan met haar activiteiten. Mensen die zonder ondersteuning weinig kans maken op het vinden van een baan, worden bij het wijkbedrijf weer geactiveerd. Ze kunnen er tal van werkzaamheden verrichten, waaronder schoonmaken, in de tuin werken of fietsen repareren. 

Trigion-wijkbedrijf-goes-werklozen-arbeidsparticipatie.jpg

Het eerste half jaar van 2018 had het wijkbedrijf nog niet veel nieuwe aanmeldingen van werkzoekenden, maar eind 2018 liep het ineens storm. “Die verlenging van het contract is voor ons natuurlijk een kroon op ons werk. Maar ook voor de mensen die we verder op weg kunnen helpen, ben ik blij dat de gemeente hierin blijft investeren.” Zegt Clemens de Jager, projectmanager bij het Wijkbedrijf.

Er zijn nieuwe samenwerkingsinitiatieven ontstaan in de wijk met drie grote organisaties:
Gors, een organisatie voor mensen met een beperking, Ter Weel: een groep met diverse verzorgingshuizen voor ouderen en met Prisma: een overkoepelende organisatie van lagere scholen. Bij deze organisaties doen inmiddels diverse deelnemers werkervaring op binnen verschillende disciplines, waaronder: koken, werken in de keuken, facilitair werk, werken met groepen van mensen met een verstandelijke beperking, het werken met leerlingen en geven van voorlichting.
 
Er liggen concrete plannen om een naai atelier te kunnen starten met productie voor www.hetgoed.nl Deze investering wordt betaald vanuit een SROI verplichting. Tenslotte starten we deze maand nog met een bijzonder project. Vanuit het AFAC, onze fietsenwerkplaats, starten we met het geven van fietsles aan statushouders die nog niet kunnen fietsen.