Incluzio Rheden

Oog voor elkaar, oog voor jongeren

21/12/2021
Buurtkracht, Eenzaamheid
Delen via \a\a
Wat kun je doen om jongeren vanaf 18 jaar in coronatijd een steuntje in de rug te geven? Met die vraag liepen de jeugdwerkers van Incluzio en de gemeente Rheden rond. Die vragen zijn meegenomen in het project Maatschappelijke Dienst Tijd, een project van Rijksoverheid gericht op zich vrijwillig inzetten voor een ander. Met als doel de jongeren hun talenten en interesses te laten ontdekken.

Wat speelde er in Rheden?

Somberheid en eenzaamheid lagen op de loer. Het plan van aanpak was eenvoudig: laat de jongeren het zelf bedenken. Middels een filmpje konden ze hun ideeën kenbaar maken, waarbij er voor de beste ideeën geld beschikbaar gesteld werd om het idee uit te voeren.
 
Incluzio en Spectrum ondersteunden de jongeren hierbij door samen met scholen en gemeenten mee te denken in wat kunnen we doen met elkaar en voor elkaar? Het resultaat? De dagstart: samen digitaal de dag starten, waarbij er van alles besproken kan worden. Opgezet voor en door jongeren.
 
Via verschillende kanalen is de dagstart onder de aandacht gebracht, zoals social media en op scholen, etc. Instagram speelde hierin een belangrijke rol (riseandshine.community). Ook tal van andere activiteiten die voortkwamen uit de brainstorm zorgden voor een positieve vibe bij de 18+ jeugd. Zo organiseerden een aantal jongeren voor leeftijdsgenoten een uitje naar Jumpsquare om de stress weg te kunnen springen. Jongeren van de volleybalvereniging organiseerden een toernooi, met stormbaan en barbeque voor de leden van hun club en een aantal scholieren hebben een speurtocht met bingo georganiseerd voor ouderen. Ook de opruimactie was een groot succes.
77ed8518-e7e3-4e23-b611-15cb29e1612c.JPG

Op de hoogte blijven van alles rondom Oog voor Elkaar? Volg ons op LinkedIn.

Gerelateerde berichten

Mevrouw Netscher verrast haar buren met taart.
Nieuws

De eerste grote kleine wens van Axxicom Thuishulp is in vervulling gegaan!

In de laatste Redaxxicom-krant sloot Axxicom Thuishulp een kaartje bij waarmee onze klanten een grote kleine...

10/01/2023
Buurtkracht
Jonge mensen in gesprek rondom laptop
In de media

Indicatievrij werken door buurtteams in Nijmegen

In het Verbetertraject Toegang werken gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners samen aan een merkbaar verbeterde toegang...

04/01/2023
Buurtkracht
Rita over eenzaamheid
Klantverhaal

Ik zocht afleiding. Maar waar moet je heen op mijn leeftijd?

'Als je ouder wordt, vallen er steeds meer mensen weg. Vriendinnen van mij zijn al overleden...

06/10/2022
Eenzaamheid