Incluzio Zaanstad

Incluzio Zaanstad zorgt voor de zorg en welzijn in Leiderdorp. Van sociale ondersteuning, zoals schuldhulpverlening en sportcoach tot zorg.

Vanaf 1 januari 2019 kunnen alle inwoners van Zaanstad Noord en Midden Oost terecht bij Incluzio Zaanstad voor sociale basisondersteuning. Incluzio Zaanstad is de nieuwe organisatie die Incluzio opricht om de inwoners net dat beetje extra ondersteuning te bieden zodat ze zelf weer verder kunnen. 

Sociale wijkteams

De huidige sociale wijkteams van Krommenie, Wormerveer, Zaandam West Oude Haven en Zaandam Oost Kogerveld worden ondergebracht bij Incluzio Zaanstad. Vier wijken met elk hun eigen vraagstukken, kwaliteiten en dynamiek. De invulling van de rol van het wijkteam gaat wel wat veranderen. We gaan minder doorverwijzen naar aanvullende hulpverleners en meer individuele begeleiding en hulpverlening oppakken. Dat betekent snellere ondersteuning en minder verschillende hulpverleners. Dat doen we door integraal te kijken, onze hands-on mentaliteit en ondersteuning dichtbij in de wijken te organiseren. 

Welzijn

Ook worden diverse welzijnsopdrachten ondergebracht bij Incluzio Zaanstad. Met onze dienstverlening staan we voor verlichten van mantelzorgers, langer thuis wonen bij ouderen,, ontwikkelen van talenten van jongeren, helpen bij het verkrijgen van overzicht bij mensen met geldzorgen of het faciliteren van inwoners die met elkaar initiatieven willen opzetten in de buurt.
Omdat steeds meer beroep wordt gedaan op zwaardere vormen van zorg , is tijdige sociale ondersteuning belangrijk. Zwaardere zorg wordt hiermee voorkomen. Juist door preventieve en algemene welzijnsvoorzieningen te bundelen, leidt dat tot een meer gestroomlijnde dienstverlening op sociaal gebied voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, het samenspel tussen onze preventieve medewerkers (welzijn), onze generalistische hulpverleners en andere ketenpartners wordt de kern van onze aanpak! Wij zetten in op zoveel mogelijk continuïteit van de dienstverlening. Samen met de andere (zorg)partners werken wij vanaf 1 januari aan een nog betere buurt voor iedereen in Zaanstad.