Wmo radar en Home Instead introduceren seniorentablet

28 mei 2019

In Rotterdam krijgen 50 ouderen gratis het seniorentablet ‘Memory Lane’. Onder het toeziend oog van minister Hugo de Jonge sloten Han Paulides, directeur wmo radar, en Rob Noldus, directeur Home Instead Rotterdam, een overeenkomst om deze tablet in Rotterdam uit te gaan zetten. 

Wmo radar reikt seniorentablet uit aan ouderen
Memorylane is een bijzonder gebruiksvriendelijk tablet, ziet er uit als een fotolijstje en biedt naast  vermaak ook mogelijkheden voor communicatie met aangesloten partner, kinderen, kleinkinderen, zorgprofessionals en een eventueel aangesloten alarmdienst. In de tweede plaats als informatiemiddel met onder andere specifieke bewegingsprogramma’s, livestreaming radio, video en agendafunctie. De ouderen krijgen hulp bij het inrichten en gebruiken van de tablet. De tablet is voorzien van bekende films, series en muziek uit de jaren ‘30, ‘40, ‘50 en wordt aangevuld met het persoonlijke fotoboek van de oudere. Samen met (klein-)kinderen, vrienden en kennissen uit de omgeving, seniorencoaches van wmo radar en betrokken hulpverleners worden het beeldbellen, de agenda  en andere mogelijkheden in gebruik genomen. 

Testen in de praktijk

Het bijzondere aan Memorylane is dat de tablet ontwikkeld is op basis van praktijkervaringen. Gebruiksgemak en plezier van ouderen staan voorop. Ter ondersteuning en om te zien of de Memorylane inderdaad een slimme technologische toevoeging is in hun dagelijkse leven, worden de ouderen uit Rotterdam Centrum en Overschie, die de gratis tablets hebben ontvangen, gedurende een half jaar gevolgd.