Trainingen voor sportverenigingen uit Hollands Kroon over autisme en LVB

17 september 2019

Team Sportservice Schagen en Incluzio Hollands Kroon merken een toenemende vraag naar educatie over licht verstandelijke beperking  (LVB) en autisme. Dit vanuit ouders en scholen, maar ook vanuit sportverenigingen en beweegaanbieders. "Het is voor kinderen met autisme en/of LVB belangrijk dat ze op de juiste manier worden begeleid, daarom gaat het wijkteam Incluzio Hollands Kroon op 7 en 8 oktober trainingen geven voor sportclubs uit Hollands Kroon.", vertelt Ewout Heuvelman, teamcoach Jeugd van Incluzio Hollands Kroon.

Belevingswereld

"De belevingswereld van iemand met autisme is doorgaans anders. Informatie kan anders worden geïnterpreteerd, prikkels van buitenaf kunnen op andere wijze gefilterd worden en sociale interactie wordt soms anders beleefd. Het is daarom belangrijk dat betrokken mensen de belevingswereld van iemand met autisme beter leren begrijpen en weten hoe je ermee om kunt gaan.", licht Heuvelman toe.

Training

Hoe sluit je aan bij jongeren met autisme? En hoe werkt het bij hen in de hersenen?, zijn vragen die centraal staan. "We merkten in onze dagelijkse werkzaamheden dat er een grote behoefte is aan educatie op dit gebied. Educatie in de vorm van een twee uur durende training  die laagdrempelig en gratis is. En niet onbelangrijk: voor iedere coach, trainer of beweegaanbieder uit Hollands Kroon toegankelijk.", geeft Heuvelman aan. Team Sportservice Schagen heeft alle sport- en beweegaanbieders een uitnodiging gestuurd.

Aanmelden?

De training wordt twee keer aangeboden:
7 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur bij Triplo in Anna Paulowna (Sportlaan 36)
8 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur bij Incluzio in Wieringerwerf (Westrak 208).

Om de training interactief te houden geldt een maximum aantal deelnemers. Wilt u graag de training volgen? Dan kunt u zich tot 3 oktober aanmelden via dit formulier.  

Let op!: er geldt een maximum van deelnemers. Wilt u zich graag aanmelden, maar zit de training al vol of kunt u die dag niet? Stuur dan een mail naar sschweitzer@teamsportservice.nl. Bij voldoende vraag zullen wij namelijk extra trainingen organiseren.